29.1.2017

Inspiraationa ilmainen

Olen taas unohtanut postata loput kokkikoulu reseptit tänne, mutta laitellaan niitä tulemaan seuraavana.

Tarjoillaan pekonin kanssa näppikseltä.. eikun..
Sain muutama päivä sitten ihanalta siskoltani lahjoituksena ison kassillisen ruokaa ja siellä sattui olemaan kypsiä banaaneja. Pari päivää myöhemmin banaanit olivat hyvin kypsiä ja siitä se ajatus sitten lähti. Kultakurkku kuningas elviksen lempi häppää oli pannulla paistettu leipä, jonka välissä oli maapähkinävoita, banaaneja ja pekonia. Siitä käntylle nimi.

Tämä on minusta aivan erinomaisen herkullinen tapa päästä eroon niistä mustista banaaneista, joita ei oikein voi syödä enää kuin lusikalla ja jotka harmittaisi heittää roskiin.
---

Elvisleipä

4 ylikypsää banaania
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
4 rkl maapähkinävoita (maunmukaan voi laittaa kuusikin!)
50 g voita sulana
0.5 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruoka soodaa
1 tl leivinjauhetta
(1 tl vaniljasokeria)
(1 dl murskattuja suolapähkinöitä)

Vaihe I
Töhnää vuuassa..
Uuni lämpeämään 175 C.
Kuori banaanit kulhoon ja muussaa ne joko haarukalla tai metalli vispilällä. Tyyli vapaa mutta pakollinen. Lisää loput aineet kutakuinkin ohjeen järjestyksessä ja sekoita hyvin. Älä kuitenkaan vaivaa vaan sekoita juuri sen verran että kaikki on kutakuinkin sekaisin.

Vaihe II
Voitele tai paperoi isohko leipävuoka, tai keskikokoinen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
Paista uunin keskiosassa n. 60-75 min, tai kunnes testitikku tulee puhtaana ulos. Anna leivän jäähtyä hieman ja ei kun äätä kohden.




Koko käntty kannattaa säilyttää keittiöpyyhkeeseen käärittynä tai jääkaapissa sillä hyvin kosteana se tuppaa pilaantumaan melko nopeasti. Valmis leipä pakastuu erinomaisesti, eli jos tuli isompi limppu niin ei hätää, sen voi vain lennättää pakkaseen jäähtyneenä.

Leipää voi syödä ihan perinteisesti voin ja lisukkeiden kanssa, tai sitten likempänä originaalia, eli pekonin kanssa. Omasta mielestä leipä on parasta huoneenlämpöisenä ja joko pekonin tai kalkkunaleikkeleen kanssa. Mikään ei myöskään estä huitaisemasta päälle esim. hilloa tai nutellaa ja tarjoilla leipää kahvin ohessa! Hyvin monipuolinen leivos siis.

Onnea keittiössä, älä polta ittees!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti