Pehmoista ja maukasta! |
----------------
Korvapuusti keksit
12 ISOA tai paljon pieniä
Korvapuusti hiput
(nämä on oltava valmiina ennen kuin päästään taikinahommiin)
75g pehmeää voita
3 rkl fariinisokeria
2 rkl kanelia
ripaus suolaa
Sekoita voi ja mausteet tahnaksi ja kaavi tahna muovipussiin. Leikkaa pussista pieni nurkka pois ja pursottele leivinpaperille pieniä, noin herneenkokoisia nökäreitä. Kun koko tahna on tursotettu nökäreiksi, nosta paperi pakastimeen ja unihda sinne noin 20 min tai kunnes nökäreet on kovia.
Keksitaikina
100g voita100g sokeria
50g fariinisokeria tai jos haluaa vielä pehmeämpää: tummaa siirappia
2 tl vaniljasokeria, tai maustemitallinen puhdasta vaniljaa
1 muna
200g jauhoja
1/2 tl ruoka soodaa
(Vapaaehtoinen: 1tl liivatejauhetta. Lisää keksiin hieman vanukasmaista tuntua, säilöö kosteutta keksiin)
(Vapaaehtoinen: 1tl liivatejauhetta. Lisää keksiin hieman vanukasmaista tuntua, säilöö kosteutta keksiin)
Vaihe I
Älä lämmitä vielä uunia!
Sulata voi. Lisää sulaan, EI KUUMAAN voihin sokerit ja vatkaa käsin niin että seos vaalenee hieman. Lisää muna, vatkaa lisää niin että kaikki on varmasti sekaisin. Vaihda vispilä lusikkaan tai lastaan ja sekoita mukaan kuivat aineet. Kun kaikki on sekaisin, lisää jäiset korvapuusti hiput ja sekoita nopeasti ennen kuin hiput alkaa sulamaan.
Vaihe II
Nostele keksitaikina nökäreiksi leivinpaperille ja nosta paperi pakastimeen. Anna keksien jäätyä kokonaan eli noin 40 min. Keksit voi pussittaa pakaste palleroina ja paistaa tarvittaessa suoraan pakkasesta.
Vaihe II
Nostele keksitaikina nökäreiksi leivinpaperille ja nosta paperi pakastimeen. Anna keksien jäätyä kokonaan eli noin 40 min. Keksit voi pussittaa pakaste palleroina ja paistaa tarvittaessa suoraan pakkasesta.
Paisto-ohje:
Uuni lämpeämään 175- 180C. Eli suomalaisittain siinä viivojen välissä jossain.
Uuni lämpeämään 175- 180C. Eli suomalaisittain siinä viivojen välissä jossain.
Pakkasesta valmiit keksinökäreet leivinpaperin päälle pellille ja pakasteina uuniin noin 10-12 min kunnes reunat saa väriä, mutta keksi on keskeltä vielä vaalea. ÄLÄ YLIPASTA.
Keksit leviää pingispallon kokoisista (about reilu ruokalusikallinen pallona) pakastepalloista noi 8 cm lätyiksi, eli yhdelle perus pellille menee 6 pingispallo keksiä.
Keksit leviää pingispallon kokoisista (about reilu ruokalusikallinen pallona) pakastepalloista noi 8 cm lätyiksi, eli yhdelle perus pellille menee 6 pingispallo keksiä.
Anna jäähtyä kunnolla, Ahmi hyvällä mielellä kylmän maidon kanssa.
Onnea keittiössä ja älä polta ittees.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti